Hvad er forskellen på et kviklån og et forbrugslån?

Lån

Har du også undret dig over, hvad forskellen på de mange former for online lån er? Der findes et utal af betegnelser, men, hvor ligger egentlig forskellen og, hvilket skal du vælge, hvis du står og mangler lidt ekstra en måned?

Vi låner som aldrig før og onlinelånene er eksploderet – både, når det kommer til udbydere og ansøgere. Derfor har vi også flere valgmuligheder end nogensinde før og det kan gøre, at det bliver totalt uoverskueligt at finde ud af, hvad, der er hoved og hale i de tilbud du kigger på. Herunder kommer en forklaring på, hvad forskellen er på to af de mest brugte termer indenfor online lån og, hvilke du bør vælge, hvis det bliver relevant.

Hvilke former for lån findes der?

Helt overordnet set kan man inddele alle former for lån i to kategorier. Det gælder både banklån, onlinelån og eventuelt privatlån af den ene eller anden form.

  • Forbrugslån
  • Investeringslån

Herunder findes der en række andre underkategorier, men alle kan passes in i den ene eller anden kategori.

Hvad er forbrugslån?

Denne form for lån er nok det de fleste forbinder med onlinelån. Det er de lån vi optager uden et specifikt formål for øje og som skal dække enten uforudsete udgifter eller forbrug, køb af mindre ting og rejser.

Det er denne form for lån, kviklån falder ind under, men det er kun en af mange forskellige betegnelser, der findes for lån af denne slags.

Hvad er investeringslån?

Denne form for lån er det vi kender fra eksempelvis huslån. Når du låner penge og binder dem i fast ejendom, kan du ikke ’trække pengene ud’ igen, for de er ganske simpelt bundet til huset – eller det du har investeret dem i.

Til gengæld kan du altid betale af på dit investeringslån og opnå en friværdi i din ejendom, som du så kan belåne igen, hvis der bliver brug for det.

Hvad er kviklån?

Kviklån er, som navnet antyder, et hurtigt optageligt lån. Det betyder oftest, at du både ansøger, godkender og underskriver på nettet og ganske ofte foregår det pa samme dag – og måske netop derfor er denne form for lån blevet så populære gennem de sidste år. Ud over at være hurtigt at optage er kviklånet også et lån med en kort løbetid. Det betyder, at du skal betale pengene tilbage på få måneder.

Betegnelsen kviklån dækker over en af de mindre former for lån, hvor du som udgangspunkt kun kan låne på til 10.000 kroner og nogle steder endda kun 5000. Beløbets størrelse gør, at det oftest er denne form for lån vi ansøger om, hvis det er en ny telefon, en computer eller måske en rejse vi ønsker at bruge pengene på. På den måde kan vi købe det, vi drømmer om nu og betale senere.

Hvad er så forskellen på et kviklån og et forbrugslån?

For at komme med en kort konklusion er et forbrugslån altså en overordnet betegnelse for penge du låner til forbrug, så du kan købe ting som du mangler lige nu, også selv om du ikke har pengene på hånden.

Et kviklån på den anden side er en form for forbrugslån, der har en kort løbetid og er af relativt lille størrelse, som du kan bruge til køb af ting du måske ikke har råd til at betale på en gang.

Lånet er let og hurtigt at optage, men det er altid værd at huske på, at pengene skal betales tilbage igen, så tænk dig altid godt om før du låner – lige meget om det er til en telefon eller en rejse.

Hvad er forskellen på et kviklån og et forbrugslån?
Rul til toppen