Hvor meget kan man låne i SU lån?

SU

Når man starter med at studere er der mange ting der pludseligt fra den ene dag til den anden ændrer sig. Man har måske været vant til at have meget tid i sin hverdag.

Det er ikke tilfældet mere. Pludseligt går alt ens tid til studiet. Der er naturligvis især det faglige der skal passes. Der er undervisning man skal læse til og dernæst dukke op til. Der er forelæsninger, som man skal forberede sig til og der er formentligt også forskellige fremlæggelser som man skal afholde.

Derfor er der ikke så meget tid til noget andet. Der er også andre ting der ændrer sig og her er det især ens økonomi man kan tale om. Mange overvejer at tage et SU-lån, men inden man gør det er det vigtigt, at man ved hvor meget man overhovedet kan låne.

Der findes både SU-lån og slutlån

Selvom de fleste snakker om SU-lån er der faktisk to forskellige lån man kan tage når man får SU. Den type af lån, som de fleste taler om er naturligvis det helt almindelige SU-lån, som man kan tage på månedlig basis. Det er en form for lån, som rigtig mange benytter sig af. For det meste kan man tage op til 2500 kroner i lån pr. Måned. For mange studerende betyder det, at de pludseligt har mange flere penge mellem hænderne.

Der er også en anden type af lån, som man kalder et slutlån. Det hedder netop et slutlån af en god grund. Det er nemlig sådan, at denne type af lån er noget som man tager i slutningen af ens SU-periode. Det er når man næsten er færdig, at man kan tage et slutlån. Man får normalt SU i et år mere end hvor lang tid man regner med, at man skal studere. Skal man for eksempel gennemføre et studie på fem år vil man kunne få SU i seks år. Der er dog også dem der bruger længere tid.

Det kan der være mange grunde til. Blandt andet kan det være, at der er nogle eksamener som man dumper og lignende. Her kan man tage et slutlån. Det er et lån man tager når man ikke har flere SU-klip, men stadig har længere tid at studere. Det svarer til en hel SU om måneden. Det er dog blot et lån du kan tage i en kortere periode så man kan ikke blive ved med det.

Et SU-lån har gode renter

Hvis du tager et helt almindeligt SU-lån når du læser vil du finde ud af, at du faktisk kan slippe for at arbejde. Det kan nemlig sagtens betyde, at du pludseligt ikke har brug for at arbejde når du tager denne type af lån. Hvor du får skulle bruge lang tid i en bager eller lignende er det ikke nødvendigt mere. Det kan ses som en slags investering i fremtiden. For i stedet for at bruge lang tid på at arbejde et tilfældigt sted kan du lægge tiden i bøgerne. Det vil gøre, at du bliver mere vidende inden for det område du læser om.

Dermed kan du komme ud på den anden side af studierne, som en bedre kandidat til mange gode stillinger.

Betal SU-lån tilbage, når du kan

Det gode ved at tage et SU-lån er, at du ikke bliver bedt om at betale det tilbage lige når du er færdiguddannet. Du kan derimod vente noget tid med at betale tilbage. For de flestes vedkommende gælder det, at de begynder at betale det tilbage efter et eller to år. Det gør, at man lige kommer ud på arbejdsmarkedet og finder sig selv inden man skal betale tilbage.

Hvor meget kan man låne i SU lån?
Rul til toppen