Hvad er fordelene ved afdragsfrie lån?

afdragsfri lån

Hvis økonomi generelt ikke interesserer en vil der være mange ting man ikke ved om lånøkonomi. Blandt andet vil man formentligt ikke vide hvad en kassekredit eller et realkreditlån er.

Ikke desto mindre kan det være, at man pludseligt står i en situation hvor det er nødvendigt at vide om sådanne ting. Skal man pludseligt købe en lejlighed eller en anden stor ting er det for eksempel vigtigt, at man ved hvad de forskellige ting er.

Noget af det, som man blandt andet skal vide er hvad et afdragsfrit lån er. Det er ikke noget, som alle nødvendigvis skal vide. Men overvejer man at tage et lån er det en god ide at kende sine muligheder. Og man kender bedst sine muligheder ved at vide hvad der findes på markedet.

Betal andre lån af først

Et afdragsfrit lån er en form for lån, som mange kan se fordele ved. Det er meget individuelt hvilket lån der passer bedst til en. Brug derfor altid noget tid på at snakke med din bankrådgiver inden du blot kaster dig ud i at skulle optage et lån. De kan altid rådgive dig i hvad der er bedst. Ting som arbejde, karriere, civilstatus, alder og lignende kan have en stor indvirkning på hvad der passer bedst til lige netop dig. Det kan godt være, at du læser lidt forskelligt på internettet her og der og synes, at du lærer noget. Du bør dog altid forhøre dig hos nogle der ved mere om det end dig før du foretager dig noget.

Du kan for eksempel spørge en af dine venner, som ved meget om økonomi om ikke I kan sætte jer ned sammen. På den måde kan det være, at hun eller han kan forklare dig hvad et afdragsfrit lån er.

Ingen afdrag på lån i perioder

En af de ting man kan sige om et afdragsfrit lån er, at du ikke skal afdrage på det. Enhver, som ved bare en smule om lån og penge vil med det samme stille spørgsmålstegn ved dette. For hvordan kan man tage et lån, som man ikke afdrager på? At afdrage på et lån er det samme, som at betale de lånte penge tilbage. Det er blot et andet og mere økonomilignende ord at bruge om det samme koncept. Det er dog naturligvis heller ikke sådan, at et afdragsfrit lån er noget, som man slet ikke afdrager på.

Tværtimod er det faktisk et lån, som man afdrager på. Man har dog den mulighed for, at man i nogle perioder kan vælge ikke at afdrage på lånet. Det kan der være mange gode grunde til.

I afdragsfrie perioder betaler man renter og gebyrer

Det at en periode er afdragsfri betyder dog ikke, at den er helt gratis. Er der renter og gebyrer på ens lån skal man nemlig stadig betale af på disse ting. Dermed kan det godt ende med at blive dyrt alligevel. Det er især hvis man har andre store lån man skal afdrage på, at man kan få afdragsfri perioder på de andre. Her er det altid de dyreste man bør betale af først. Det kan være, at man har lånt penge til ens hus. Er det tilfældet er det nogle penge man hurtigt bør betale tilbage. Når man så har gjort det kan man gå tilbage til sit afdragsfri lån og begynde at betale af her.

Det er dog klart, at det ikke er noget, som man bør gøre i for lang tid. For så ender man bare med at blive ved med at betale både gebyrer og renter på noget, som faktisk slet ikke er så billigt når det kommer til stykket.

Hvad er fordelene ved afdragsfrie lån?
Rul til toppen