Læring fra Luksusfælden: Kviklån er en dårlig idé

Kviklån

Kviklån. Det er noget omdiskuteret, hvorvidt de kan bruges til noget eller om det er noget djævlen har skabt. Skal du tage et kviklån? Er det overhovedet noget man kan bruge til noget?

Læs med her og se hvorfor kviklån og hurtige forbrugslån kan være noget så farlige at tage. Og hvorfor netop Luksusfælden er et strålende eksempel på dette.

Lektioner fra Luksusfælden

Stort set alle danskere er udmærket klar over, hvad Luksusfælden er for et program og langt de fleste af os har også set et afsnit eller to af en eller anden sæson. Enkelte af os er endda så bidt af programmet, at vi ivrigt tuner ind hver gang der kommer en ny episode. Og programmet er så populært, at der efterhånden er kommet mange sæsoner af det.

Et tema som gentager sig ofte på Luksusfælden er kviklån og diverse former for hurtige forbrugslån. Alt for mange danskere hopper desværre i fælden med at tage hurtige forbrugslån og kviklån, som de ikke kan få betalt af på igen.

Alle som bare en lille smule viden om (eller måske endda erfaring med) kviklån og hurtige forbrugslån ved, at lånene kun kan tages til meget hurtige renter. Og det er netop disse renter der er så modbydeligt farlige og får folk til at blive fanget i en gældscyklus, så de til sidst ender i et program som Luksusfælden.

At sige at kviklån og hurtige forbrugslån er djævlens værk er måske lige groft nok. Alting har en funktion men og en nytteværdi. Men hvis man ikke tænker sig rigtig godt om, når det kommer til kviklån, så kan fælden hurtigt klappe og man finder sig selv fanget af en stor gæld, som man har svært ved at slippe af med endnu.

Som regel altid en anden mulighed

Vi kan alle komme ud for en periode i vores liv, hvor vi kan føle at pengene rasler af os og vi kommer til at suge lidt på lappen. Nogle gange hober den ene regning blot ovenpå den anden og det virker til at det ingen ende tager.

Det kan være fristende blot at lukke sine øjne og lade sin økonomi stå til. Det kræver mod og mental styrke at kunne se sin økonomi (og eventuelle gæld) i øjnene og rent faktisk gøre noget ved problemet. Men det er også bydende nødvendigt at man gør det.

Alt for mange mennesker lader sig friste af kviklån og hurtige forbrugslån, fordi de lader stå til og ikke vil se deres økonomiske problemer i øjnene. Og det er netop sådan at man hober en stor gæld sammen.

Hvis du overhovedet kan gøre det så prøv så vidt muligt altid at undgå at tage kviklån og lignende. Der findes som regel altid en anden mulighed. Nogle gange er den mulighed at tage sig en lang snak med sin bank og få vejledning til, hvordan man roder sig ud af sine problemer.

Andre gange handler det om at sælge sin bil eller anden dyr værdigenstand man har i hjemmet. Eller måske er det muligt for dig at låne et andet sted fra, hvis du virkelig står i en akut krise og har brug for hjælp med det samme.

Sjældent brug for kviklån

Der er sjældent brug for et kviklån men det ville være løgn at sige, at det ikke har sin plads. Nogle gange kan folk få rodet sig selv ud i så store problemer, at det simpelthen er nødvendigt at tage et kviklån for at kunne råde op på noget af det. Problemet opstår først når man tager kviklån eller forbrugslån på at gå ud og købe sig til nye ting, som man ikke har brug for og ikke har råd til allerede i forvejen.

Læring fra Luksusfælden: Kviklån er en dårlig idé
Rul til toppen